دستگاه کپی یک دستگاه ساده و معمولی نیست و از بخش ها و اجزای متفاوتی تشکیل شده است. شناختن هرکدام از بخش های دستگاه کپی برای فردی که دائما با این وسایل کار میکند امری ضروری است. گاهی اوقاتی مشکلاتی برای دستگاه پیش میآید که فرد میتواند به راحتی و بدون نیاز به کارشناس مشکل دستگاه خود را بر طرف کند. در نتیجه چه بهتر که ما خودمان با قطعات این دستگاه عظیم الجثه آشنا باشیم. در ادامه مقاله به بررسی قطعات مختلف دستگاه کپی میپردازیم و کارکرد هر کدام را توضیح میدهیم. (آشنایی با قطعات دستگاه کپی)
توجه داشتید باشید که در صورتی که دستگاه شما دچار مشکل شده است میتوانید برای تعمیر یا تعویض قطعات دستگاه کپی خود اقدام کنید. در ادامه به مطلب آشنایی با قطعات دستگاه کپی میپردازیم.
دستگاه کپی از چه قطعاتی تشکیل شده؟
بدنه دستگاه کپی
در یک دستگاه کپی اولین قسمتی که کمپانی سازنده دستگاه به آن توجه دارد ظاهر و بدنه دستگاه میباشد که طراح محصول، وظیفه آنرا بر عهده دارد و با شماتیک و نقشه ای که بصورت پیش فرض طراحی می کند در قسمت قالب زنی بدنه دستگاه تولید میشود.
صفحه کلید
یکی از قسمتهایی که در دستگاههای کپی مورد توجه کاربران میباشد پنل و صفحه کلید دستگاه میباشد چراکه مهمترین قسمت برای تنظیم و کنترل شاخص هایی نظیر : تعداد کپی، تغییر شفافیت برگه، تنظیم غلظت کپی، و تنظیم سایز و اندازه کاغذ و دیگر تنظیمات میباشد.

ال سی دی و صفحه نمایش
برای استفاده کردن از قابلیت تنظیمات دستگاه کپی برای کاربر و تعمیرکار دستگاه کپی باید صفحه نمایشی برروی دستگاه کپی باشد. ال سی دی در اکثر دستگاههای کپی وجود دارد که در سایزها، رنگی و سیاه و سفید بودن آن و چند خطی بودن نوشته و اعداد متغیر می باشد.
کاست ورودی کاغذ
در دستگاه های کپی معمولا یک یا دو قسمت برای گذاشتن برگه درون دستگاه وجود دارد که به آن، کاست ورودی کاغذ گفته میشود. همچنین قسمت های دیگری نیز برای گذاشتن کاغذ با اندازه متفاوت در دستگاه وجود دارد که به آن کاست MP یا کاست دستی میگویند.
کاغذ کش (Pickup)
در تمامی دستگاه های کپی قسمتی به نام پیکاپ یا همان کاغذ کش وجود دارد که وظیفه آن هدایت کاغذ به درون دستگاه است. این قسمت از رول ها و چرخ های لاستیکی برای کشیدن کاغذ به درون دستگاه استفاده میکند. در صورتی که کاغذی درون دستگاه کپی مچاله یا پلیسه شود و یا گیر کند، علت آن، سیستم کاغذ کش دستگاه میباشد. برای اطمینان از سالم بودن پیکاپ دستگاه با متخصصین ما مشورت کنید.

کلاچ دستگاه کپی
زمانیکه یک کاغذ کش فرآیند کشیدن کاغذ را انجام میدهد از قطعه ای بنام کلاچ استفاده میکند. کلاچ دستگاه کپی از برد اصلی دستگاه دستور میگیرد و با چرخش چرخ دنده های مرتبط با پیکاپ، کاغذ را به حرکت در می آورد. (مقاله آشنایی با قطعات دستگاه کپی)
لیزر دستگاه کپی
دستگاه کپی برای چاپ نیاز به قطعه ای بنام لیزر دارد. درون لیزر، موتوری بنام پلیگان وجود دارد و چند عدد آینه و شیشه به همراه برد لیزر کوچک که نور را از یکدیگر رد کرده و در انتها کاغذی که در زیر لیزر قرار دارد را با ریزش تونر برروی کاغذ چاپ میکند.

فیوزینگ دستگاه کپی
کاغذ بعد از چاپ شدن، نیاز به حرارت بالا دارد تا روند پخت کردن چاپ انجام شود. قسمتی به نام فیوزینگ دستگاه اینکار را با استفاده از ترمیستور، هیتر، پرس و هات رولر انجام میدهد.
مین برد (Formater)
MainBoard (مین برد) دستگاه کپی همان مغز دستگاه محسوب میشود. مین برد دستگاه کپی کار فرمان دادن به بخش های مختلف دستگاه کپی؛ مانند موتور بردها و سنسورهای مختلف دستگاه کپی را دارد. همچنین از صفحه کلید و یا سیستک رایانه بمنظور چاپ و کپی نیز دستور میگیرد.
برد تغذیه (Power)
پاور دستگاه کپی برق 220 ولت را به برد اصلی دستگاه که همان مین برد کپی است و فیوزینگ میرساند. دستگاه کپی برق مورد نیاز خود را از پاور دستگاه، و به کمک اتصال با کابل برق دریافت مینماید.
خودتان را برای مشکلات رایج دستگاه کپی آماده کنید! (بیشتر بدانید)
سنسور دستگاه کپی
در اکثر قسمتهای دستگاه کپی مانند : کاغذکشها، فیوزینگ، درب دستگاه کپی، لیزر و غیره، سنسورهای مختلفی مشاهده میشود که کار آنها شناسایی کاغذ، شناسایی محل فعلی کاغذ در دستگاه و دستور دادن به برد اصلی برای انجام کار های متفاوت است.
یونیت اسکن (Sicunit)
اسکنر دستگاه کپی قسمتی است که عملیان خواندن برگه جدید و کپی از روی آن را انجام میدهد. زمانی که برگه را روی شیشه دستگاه کپی قرار میدهیم، این اسکنر است که کار عکس برداری از دستگاه را انجام میدهد، و آن را برای گرفتن کپی به برد دستگاه میفرستد.
موتور دستگاه کپی
برای چرخاندن رول ها و چرخ های پیکاپ کاغذ کش دستگاه و همینطور چرخ دنده ها برای حرکت کاغذ از موتور های مختلفی استفاده میشود. که بخش مهمی از دستگاه کپی محسوب میشود.
راه استفاده بهینه از دستگاه کپی (بیشتر بدانید)
فن های خنک کننده دستگاه کپی
این سیستم عظیم الجثه که مدام دارد از برگه های مختلف کپی میگیرد، قطعا در مصارف بالا گرمای زیادی تولید میکند و این گرما میتواند تهدید جدی برای آسیب دیدن قطعات باشد. در این میان اصلی ترین قسمتی که کار خنک کردن قسمت های مختلف دستگاه کپی را انجام میدهد سیستم خنک کننده آن است که از تعدادی فن تشکیل شده است.
تونر چیست؟
اصلی ترین قسمت دستگاه کپی که با آن عملیات چاپ انجام میشود، تونر نام دارد. تونر دقیقا مانند جوهر عمل میکند و این ماده است که روی برگه پرینت شده، چاپ میشود و برای مدت ها باقی میماند. توجه داشته باشید که کیفیت چاپ برگه خروجی ارتباط مستقیمی با تونر دستگاه دارد. پس در صورتی که کیفیت چاپ برایتان اهمیت دارد از تونر های مرغوب و اورجینال استفاده کنید.
بهترین کارتریج های دستگاه کپی (بیشتر بدانید)
یونیت درام دستگاه کپی، درام دستگاه کپی چیست؟
در دستگاه های کپی قطعه ای بنام درام وجود دارد که با استفاده از مگنت و بلید (Blade) کار تثبیت کردن و فشردن تونر برروی کاغذ را انجام میدهد.
پودر Developer یا دولوپر چیست؟
در دستگاه های کپی پودری بنام دولوپر وجود دارد که وجه تمایز دستگاه کپی با پرینتر است و مسئول چاپ با کیفیت مطلوب میباشد.
در پایان، این مقاله را با دوستان و یا همکاران خود به اشتراک بذارید و به مقاله امتیاز دهید.


بدون دیدگاه