از آنجا که دستگاه پرینتر از قطعات زیادی تشکیل شده، آشنایی با هر یک از این قطعات و آشنایی با طرز کار آنها یکی از اقدامات ضروری برای هر شخصی که با ماشین های اداری سر و کار دارد است.
بنابراین تیم فنی تهران پرینتر مقاله تخصصی را تحت عنوان “آشنایی با قطعات پرینتر” برای شما کاربر گرامی تهییه کرده است. در این مقاله به معرفی و توضیح در رابط با هر یک از قطعات پرینتر میپردازیم. و همینطور مشکلات رایج دستگاه پرینتر را در آخر بررسی میکنیم. فراموش نکنید که تعمیرات تخصصی قطعات پرینتر یکی دیگر از خدمات شرکت تهران پرینتر است. همینطور خرید قطعات پرینتر – تعمیرات فوری پرینتر در محل و تعویض قطعات پرینتر هم جزء خدمات شرکت تهران پرینتر میباشد.

نام و معرفی جز به جز قطعات پرینتر
قبل از آشنایی با قطعات دستگاه چاپگر بهتر است که با انواع پرینتر ها آشنا شوید. میتوانید از طریق لینک زیر با طرز کار پرینتر های جوهرافشان و پرینتر های لیزری آشنا شوید.
طرز کار پرینتر های جوهرافشان و لیزری
در دستگاه های لیزری، جوهرافشان و سوزنی قطعات بسیاری از قبیل قطعات الکترونیکی و مکانیکی به همراه شاسی ها و قاب ها به کار رفته است. بسیاری از قطعات پرینترها در تمامی دستگاه ها به یک دسته تقسیم بندی میشوند.
بطور مثال در تمامی پرینترها قطعاتی مانند پاور، فورمتر، چرخ دنده ها، موتور، Pickup( کاغذکش) به کار رفته است. اما در مدلهای لیزری تفاوتشان با دو مدل سوزنی و جوهرافشان در داشتن لیزر و فیوزینگ میباشد که در این مدلها هد پرینتر جایگزین این قطعات شده است.
بررسی تخصصی قطعات پرینتر بررسی اهمیت و کاربرد آنها (آشنایی با قطعات پرینتر)
برای آشنایی با قطعات دستگاه کپی کلیک کنید
برد پاور (Power Board)
در تمامی دستگاه های پرینتر اولین مرحله نصب پرینتر روشن کردن آن میباشد. از این رو بعد از اتصال کابل Power به برق شهری نیازمند منبع تغذیه ای به نام برد پاور است. وظیفه آن برق رسانی به تمامی قطعات الکترونیکی پرینتر بصورت مستقیم و یا استفاده از برد انجین یا های ولتاژ (High Voltage) با رابط کابل میباشد.
کاربرد برد پاور دستگاه پرینتر
پاور برق ورودی را در خودش ذخیره میکند و بصورت همزمان برق را به قسمت های الکترونیکی پرینتر ارسال مینمایند. پاور پرینتر جزء یکی از مهمترین قسمت های دستگاه میباشد چرا که خرابی در برد پاور میتواند آسیب هایی جدی به قسمت های دیگر دستگاه بزند. معیوب بودن آن از روشن شدن پرینتر جلوگیری میکند.
برد فرمتر (Formatter Board)
مهمترین قسمت الکترونیکی و در اصطلاح مغز پرینتر مین برد آن و یا همان برد فورمتر پرینتر است. فورمتر پرینتر برق پرینتر را از پاور بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم دریافت کرده و دستورات لازم را از کامپیوتر میگیرد و به قطعات دیگر میرساند و وظایف هر یک را مشخص میکند.
کاربرد برد فرمتر یا فورمتر (قطعات پرینتر)
کیت اصلی پرینتر یا همان Main Board (مین برد) و یا همان فورمتر پرینتر، مغز اصلی پرینتر محسوب میشود و وظیفه آن انتقال دستورات کامپیوتر به پرینتر برای پرینت گرفتن است. کار فورمتر پرینتر انتقال دستورات به قسمت های دیگر دستگاه است.
برد های ولتاژ (High Voltage)
برد High Voltage اکثرا در پرینتر های لیزری بکار رفته است. این دسته از برد ها با استفاده از برقی که از پاور دستگاه پرینتر میگیرند وظیفه برقراری اتصالات بر روی کارتریج و یونیت درام را دارند.
کاربرد برد های ولتاژ (قطعات پرینتر)
در پرینترهای لیزری، برد High Voltage وظیفه انتقال برق از پاور به یونیت درام و کارتریج را بر عهده دارد. این قسمت از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که در صورت معیوب بودن High Voltage، چاپ پرینت بر روی برگه بصورت کمرنگ، سفید و یا سیاه انجام میشود و اتصال به درستی انجام نمیشود.
برد انجین (Engine Board)
در برخی از چاپگر های لیزری به خصوص پرینتر های لیزری رنگی بردی بنام انجین وجود دارد که کار اصلی آن ارتباط برد فورمتر با دیگر بردها و قسمت های دیگر پرینتر با استفاده از سیم و کابل ها میباشد.
کاربرد انجین برد (قطعات پرینتر)
در دستگاه های لیزری رنگی و برخی پرینتر های لیزری سیاه و سفید صنعتی، برد انجین به دلیل فراوانی قطعات الکترونیکی نیاز به بردی بنام انجین برای تقسیم کردن این قطعات توسط کابل دارد. با استفاده از این برد اتصالات بطورت منظم دسته بندی میشوند.
موتور دستگاه پرینتر
در تمامی پرینتر های لیزری، سوزنی و جوهرافشان و همچنین پرینتر های حرارتی از یک یا چند موتور برای گردش چرخ دنده ها و قطعات مکانیکی پرینتر استفاده میشود.
کاربرد موتور پرینتر
در دستگاه های چاپگر برای هدایت دستورات الکترونیکی به مکانیکی نیاز به موتور پرینتر است. کاربرد موتور در پرینتر برای به گردش در آوردن چرخ دنده های پرینتر و همچنین رول های هدایت و پیکاپ پرینتر میباشد.
خنک کننده پرینتر (فن)(Fan)
در برخی از پرینترها مخصوصا پرینترهای لیزری که در آنها از فیوزینگ استفاده شده است Fan به کار رفته است تا از آب شدن قطعات و داغ شدن بردهای پرینتر جولوگیری کند.
کاربرد فن پرینتر
در پرینتر های لیزری به دلیل داشتن فیوزینگ و حرارت بالای 180 درجه سانتیگراد و قطعات مکانیکی دیگر و قطعات الکترونیکی، در هنگام پرینت دمای دستگاه و قطعات بسیار بالا رفته و به قطعه ای برای خنک کردن آنها نیاز است. از این رو از فن پرینتر برای خنک کردن قطعات دستگاه استفاده میشود.
چرخ دنده ها (Gears)
در تمامی دستگاه ها برای هدایت کاغذ و انتقال گردش موتور به قسمتهای مکانیکی پرینتر از چندین چرخ دنده استفاده شده است.
کاربرد چرخ دنده های پرینتر
در اجزای پرینتر چرخ دنده های مختلفی با اندازه ها و اشکال مختلفی تعبیه شده است. چرخ دنده ها همچنین بصورت پک کامل در یک مجموعه بصورت یونیت به همراه موتور ساخته شده است. چرخ دهنده های دستگاه دستور حرکت خود را از برد فرمتر میگیرند و با استفاده از اهرم های آهنی و پلاستیکی وظایف گوناگونی را انجام میدهند.
سنسور های ورودی و خروجی کاغذ (Sensors)
در تمامی دستگاه ها از چند حسگر (سنسور) در ورودی کاغذ و خروجی کاغذ و همچنین در برخی دیگر از قسمتهای پرینتر استفاده شده است.
وظیفه این سنسور ها قطع و وصل کردن برق برخی قسمت ها است که این عمل را اصطلاحا سوییچ کردن مینامند.
کاربرد سنسور های پرینتر
سنسور هایی برای هدایت کاغذ و عملیات چاپ در نظر گرفته شده است که در قسمت هایی مانند لیزر، فیوزینگ، ورودی و خروجی کاغذ قرار میگیرند.
سنسورها در پرینتر بدین گونه کار میکنند که وقتی دستوری به قسمت های مختلف پرینتر داده میشود سنسور ها با استفاده از اهرمی که بر روی آنها قرار گرفته است بصورت سویئچ کار میکنند.
سنسور در دستگاه، کار تشخیص باز و بسته بودن درب جلو و پشت پرینتر ویا به طور مثال داشتن و نداشتن کاغذ را بر عهده دارد.
و سنسور با استفاده از قطع و وصل شدن عمل هدایت کاغذ به دورن پرینتر را بر عهده دارد.
کاغذ کش ها (Pickup)
در دستگاه های لیزری، سوزنی، حرارتی و جوهرافشان قطعه مشترکی به نام کاغذ کش یا Pickup (پیکاپ( وجود دارد. وظیفه آنها کشیدن کاغذ و هدایت کاغذ به قسمت های داخل دستگاه و خروجی دستگاه میباشد.
کاربرد کاغذ کش های پرینتر
در قسمت ورودی دستگاه کاغذکش هایی در نظر گرفته شده است که وظیفه پیکاپ یا کشیدن و برداشتن کاغذ را بر عهده دارند.
برد فورمتر دستور پرینت را با استفاده از موتور به چرخ دنده ها داده و با استفاده از میله و شفتی که پیکاپ را هدایت میکند کاغذکش پرینتر شروع به عمل هدایت کاغذ از کاست به درون پرینتر میکند تا عملیات چاپ انجام شود.
سلونوئید یا کلاچ پرینتر (Printer Clutch)
در بسیاری از پرینتر ها به خصوص پرینتر های لیزری قطعه ای به نام کلاچ یا سلونوئید به کار رفته است که در کنار چرخ دنده ها قرار دارد. وظیفه آن هدایت کاغذ است که این عمل را با قطع و وصل شدن انجام میدهد.
کاربرد سلونوئید و کلاچ پرینتر
در قسمت چرخ دنده ها معمولا یک یا چند سلونوئید و یا کلاچ به کار رفته است که وظیفه قطع و وصل کردن دستور هدایت کاغذ با استفاده از پیکاپ را دارند.
در صورت خرابی سلونوئید یا کلاچ در پرینتر کاغذ به درستی به درون پرینتر هدایت نشده و کشش کاغذ درست انجام نشده و چند کاغذ به درون پرینتر میرود و یا کاغذ به درون پرینتر سر میخورد و چاپ مناسبی انجام نمیشود.
کاست ورودی و خروجی کاغذ
در تمام دستگاه ها برای قرار دادن کاغذ در قسمت ورودی پرینتر قطعه ای پلاستیکی به نام کاست پرینتر (Printer Cassette) به کار رفته است. کاربر میبایست کاغذ های خام را در آن قسمت قرار داده تا دستگاه آنها را با استفاده از پیکاپ به درون پرینتر هدایت نماید. کاست پرینتر در برخی پرینتر ها بصورت متحرک بوده و در بسیاری از پرینتر ها بصورت ثابت قرار گرفته است. در قسمت خروجی پرینترها از کاست پلاستیکی یا اهرم آهنی استفاده شده تا کاغذ چاپ شده برروی آن قرار بگیرد.
کاربرد کاست های ورودی و خروجی برگه
کاست ورودی و خروجی در دستگه ها به صورت متحرک و ثابت میباشد. کاست ورودی کاغذ وظیفه نگهداری برگه کاغذ و شروع هدایت کاغذ به منظور چاپ از کاست ورودی کاغذ انجام میشود. در انتهای عملیات چاپ، کاست دیگری با نام کاست خروجی در نظر گرفته شده است که جنس این کاست ها معمولا بصورت پلاستیکی میباشد.
قطعات قابها و شاسی (Printer Frame)
در دستگاه های چاپگر از اجزای پلاستیکی و آهنی برای شاسی و قاب ها استفاده شده است. کار شاسی، سوار شدن و نگهداشتن قطعات مکانیکی و الکترونیکی بر روی دستگاه است. و وظیفه قاب های دستگاه، صرفا مرتبط با ظاهر دستگاه است.
کاربرد شاسی و قاب های پرینتر
برای قرار دادن قطعات مکانیکی و الکترونیکی از شاسی ها استفاده میشود. شاسی پرینتر تمامی قطعات را برروی خود به صورت منظم نگه میدارد. قاب های بیرونی و درونی پرینتر نیز در نظر گرفته شده تا ظاهری شکیل به دستگاه شما بدهد.
ال سی دی و پنل پرینتر (Printer LCD, Printer Panel)
در بسیاری از دستگاه های چاپگر؛ چه پرینتر های لیزری و چه پرینتر های سوزنی و یا جوهرافشان، از یک عدد ال سی دی (LCD) سیاه و سفید و رنگی بصورت چند کاراکتری استفاده شده است که بر روی آن پنل مخصوص تنظیمات به کار رفته است.
کاربرد LCD و پنل پرینتر
برای نمایش عملکرد دستگاه و نشان دادن تنظیمات دستگاه از ال سی دی استفاده شده است. ال سی دی ها در پرینتر ها بصورت رنگی و سیاه و سفید و همچنین بصورت کاراکتر های یک خطی و چند خطی میباشند.
برای تغییرات و تنظیمات پرینتر با استفاده از صفحه نمایشگر LCD از پنلی به صورت تاچ و یا دکمه ای استفاده شده است که باعث سهولت در کار میشود.
لیزر پرینتر های لیزری (Printer Laser)
در پرینترهای لیزری رنگی و پرینترهای لیزری سیاه و سفید قطعه ای بنام لیزر به کار رفته است که از یک برد، پلیگان و چند آینه برای تابش نور بر روی کاغذ برای چاپ نوشته به کار میرود.
کاربرد لیزر پرینتر
در پرینتر های لیزری قطعه پر اهمیتی بنام لیزر به کار رفته است که کار آن چاپ دستور گرفته شده از سیستم کامپیوتر با استفاده از تونر کارتریج بر روی کاغذ میباشد.
در صورت خرابی لیزر پرینتر چاپ پرینت بصورت کمرنگ و یا سفید انجام شده و در صورت خرابی کامل لیزر دستگاه، چاپگر دچار ارور و یا ایجاد صدای های ناهنجار میشود.
فیوزینگ پرینتر های لیزری (Printer Fusing Unit)
در تمامی پرینتر های لیزری قطعه ای بنام فیوزینگ که متشکل از هیتر یا لامپ فیوزینگ، پرس، فیلم و ترمیستور است استفاده شده است.
کاربرد فیوزینگ
زمانیکه عملیات چاپ به طور کامل بر روی کاغذ انجام میشود. نیاز است تا نوشته های چاپ شده بر روی کاغذ تثبیت شوند که باید توسط حرارت این عمل انجام شود. فیوزینگ عمل تثبیت تونر کارتریج بر روی کاغذ را انجام میدهد. در صورت خرابی فیوزینگ و قطعاتی مانند فیلم (Film) ، هیتر (Hitter) و پرس فیوزینگ (Fusing Press) این عمل به درستی انجام نشده و ایراداتی از قبیل پاک شدن نوشته و پخت نشدن مناسب تونر بر روی کاغذ به وجود میآید.
هد پرینتر های جوهرافشان و سوزنی (Printer Head)
در تمامی پرینتر های سوزنی و جوهرافشان از قطعه ای بنام هد پرینتر استفاده شده که وجه تمایز این پرینترها نسبت به پرینترهای لیزری است.
کاربرد هد پرینتر
در پرینتر های جوهرافشان به منظور چاپ بر روی کاغذ، از هد پرینتر استفاده شده. در مرحله اول جوهر درون هد پرینتر ریخته شده و با استفاده از نازل های ریزی که درون هد قرار دارد رنگ بر روی کاغذ پاشیده میشود و پرینت انجام میشود. در صورتیکه نازل های هد گرفته باشند، چاپ بصورت کامل انجام نخواهد شد. در پرینترهای سوزنی نیز از هد پرینتر برای چاپ ریبون بر روی کاغذ استفاده میشود.
کابل های فلت و سیم های رابط قطعات (Printer Flat Cable)
در تمامی دستگاه ها برای اتصالات قطعات الکترونیکی، بردها، سنسورها، موتور، فن ها، فیوزینگ، لیزر و هد از کابل هایی بصورت سیم و فلت استفاده میشود.
کارتریج (Printer Cartridge)
در پرینترهای لیزری، سوزنی و حرارتی از مواد مصرفی کارتریج برای چاپ نوشته بر روی کاغذ استفاده میشود. کارتریج در پرینتر های لیزری بصورت پودر، در پرینترهای جوهرافشان بصورت مایع و در پرینترهای سوزنی بصورت ریبون میباشد.
کاربرد کارتریج در پرینتر
در تمامی پرینترها از قبیل پرینتر های لیزری، جوهرافشان و سوزنی برای چاپ کاغذ از مواد مصرفی با نام اقتصادی کارتریج استفاده میشود. کارتریج به همراه کاغذ یکی از پرکاربرد ترین مواد مصرفی برای چاپ کاغذ در پرینتر ها میباشد.
برای اطلاع از قیمت روز شارژ کارتریج با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
تماس مستقیم 88287521
تماس مستقیم 88275852
تماس مستقیم 88287522
تعمیرات دستگاه چاپگر در محل – تهران (تمامی مناطق)
گاهی اوقات بدلیل کمبود وقت و زمان مشتری نیاز دارد تا کارشناس و متخصص تعمیرات، دستگاه مشتری را در محل خود مشتری تعمیر کند. سرویس و تعمیر دستگاه پرینتر در محل مشتری یکی دیگر از خدمات اصلی شرکت تهران پرینتر است. همینطور سرویس و تعمیرات فتوکپی (تمامی برند ها) چه در محل مشتری و چه در مرکز تعمیرات نیز جزء خدمات اصلی ما است.
یونیت درام پرینتر های لیزری (Printer Drum Unit)
در تمام دستگاه های لیزری از قطعه ای بنام درام استفاده شده است. درام یا Drum بصورت یک پک کامل همراه کارتریج میباشند و در برخی از پرینتر ها بصورت یونیت جداگانه از کارتریج و قطعه ای کاملا جدا از کارتریج طراحی شده است.
کاربرد یونیت درام
در برخی از پرینترها درام بصورت جداگانه از کارتریج و در برخی از آنها درون کارتریج قرار گرفته است. کاربرد درام و یونیت درام تخت کردن تونر بر روی کاغذ میباشد که این عمل بدین صورت است که تونر بر روی کاغذ ریخته شده و در انتها کاغذ از درون درام و فوم که برروی یکدیگر قرار گرفته اند گذشته و مازاد تونرها زیر بلید کارتریج و یونیت درام میریزند.
ترنسفر پرینتر (Printer Transfer)
بیشتر در پرینتر های لیزری رنگی از قطعه ای نوار مانند با استفاده از چرخ دنده درون آن استفاده شده که چاپ پرینت با استفاده از آن کامل میشود.
کاربرد ترنسفر
در پرینتر های لیزری برای انتقال تونر های چهار رنگ اصلی کارتریج با رنگ های مشکی، زرد، آبی و قرمز بر روی کاغذ ترنسفر در نظر گرفته شده است که تونر بر روی ترنسفر چاپ شده و روی کاغذ همان تصویر ثبت میشود و با پاره شدن ترنسفر، چاپ بصورت درستی انجام نمیشود.
پمپ وکیوم در پرینترهای جوهرافشان (Vacuum Pump)
در دستگاه های جوهرافشان برای انتقال جوهر و مکش جوهر از قطعه ای مکانیکی بنام پمپ وکیوم استفاده میشود.
کاربرد پمپ وکیوم
در پرینتر های جوهرافشان بمنظور هدایت جوهر به درون پرینتر و مکش آن از پمپی بنام وکیوم استفاده میشود و در صورت خرابی پمپ وکیوم جوهر به درستی به درون هد پرینتر نرفته و در نتیجه چاپ به درستی انجام نمیشود.
در دستگاه های چاپ، هر یک از قطعات مکانیکی و قطعات الکترونیکی وظایف مخصوص به خود را دارند.
ارزشمندترین قطعات پرینتر(گران ترین)
در دستگاه های پرینتر، قطعاتی اساسی و به خصوص الکترونیکی وجود دارد که در صورت خرابی آنها، به هیچ وجه گرفتن پرینت امکان پذیر نیست. از قطعات مهم پرینتر میتوان به برد پاور اشاره کرد که از مهمترین بخش های پرینتر به حساب میآید. چرا که در صورت معیوب بودن برد پاور پرینتر نمی توان برق را به قسمت های دیگر پرینتر رساند و پرینتر روشن نمیشود. برد فورمتر نیز یکی از مهمترین قطعات الکترونیکی پرینتر محسوب میشود. از قطعات مهم و پر هزینه پرینتر میتوان به لیزر، فیوزینگ و هد پرینتر اشاره کرد. برای خرید قطعات پرینتر در ایران میتوانید با شرکت تهران پرینتر، نمایندگی رسمی برند های HP – SAMSUNG – PANASONIC – EPSON – CANON – BROTHER تماس حاصل فرمایید.

مشکلات رایج دستگاه پرینتر
چاپ کمرنگ در پرینت و یا پرینت کثیف
از یکی از مشکلاتی که کاربران در استفاده از پرینتر خود دارند میتوان به معیوب بودن پرینت، کمرنگ گرفتن و کثیف گرفتن پرینت اشاره کرد. در پرینترهای لیزری بیشترین مصرف و خرابی در قسمت کارتریج و درام آنها میباشد.
در صورتی که کارتریج دستگاه شما یا حتی درام آن ایراد دارد، ما آماده تعمیرات آن هستیم. فقط کافیاست با ما تماس بگیرید.

نکشیدن کاغذ
یکی دیگر از مسائل مشکلاتی که در پرینتر ها مشهود است نکشیدن کاغذ و بد کشیدن کاغذ است که بسیاری از کاربران را در هنگام پرینت گرفتن دچار مشکل میکند. دلیل این امر خرابی پیکاپ ها و یا کلاچ پرینتر میباشد.
مچاله کردن کاغذ و برگه
گیر کردن کاغذ و یا مچاله کردن آن درون پرینتر از دیگر خرابی های مشهود در پرینتر های لیزری به حساب میآید که دلیل عمده آن معیوب بودن فیوزینگ پرینتر میباشد.
روشن نشدن پرینتر نیز از دلایل دیگر کاربران برای مراجعه به مراکز نمایندگی های تعمیرات پرینتر میباشد که مربوط به برد های پاور و فورمتر میباشد.
در پاراگراف بالا به برخی از مشکلات پرتکرار پرینتر ها اشاره کردیم. برای آشنایی با مشکلات رایج و پرتکرار دستگاه فتوکپی روی لینک زیر کلیک کنید.
مشکلات رایج و پرتکرار دستگاه فتوکپی
درباره تهران پرینتر بیشتر بدانید
تهران پرینتر، نمایندگی رسمی برند های معتبر ماشین های اداری از جمله دستگاه های فتوکپی، دستگاه های فکس، دستگاه های پرینتر و ماشین آلات دیگر در ایران است. اعتبار و محبوبیت ما در بین رقبا نشان دهنده سال ها تجربه است. فراموش نکنید که دستگاهتان را برای تعمیرات به هر شرکتی که از راه رسید ندهید.



در پایان میتوانید با کلیک روی ستاره های زیر به این مقاله امتیاز دهید.
بدون دیدگاه